Keisi
Admin
Години : 42
Registration date : 26.07.2008
Брой мнения : 108
Местожителство : Бургас
|
Заглавие: Емилия Нед Авг 03, 2008 10:23 am |
|
|
- Цитат :
- Казвам се Емилия и съм на 24 години , от 9 години съм с Системен лупус с лупусна нефропатия. Установен е в клиника за колагенови заболявания /ул.Урвич/ от доц.Димитрина Михайлова и лабораторни изследвания.Преди това 2-3 месеца бях лекувана в Бургас за ревматизъм. Имам правени пулсове/13/ и съм лекувана с Methylprednisolon.От близо 7 години съм в ремисия , с 4 mg Methylprednisolon.Пила съм чайове, които ми помогнаха за имунната система в др. тема може да видите един от тях. В момента нямам лекуващ ревматолог и доста време не съм правила изследвания. Надявам се да не се налага.
|
|
Keisi
Admin
Години : 42
Registration date : 26.07.2008
Брой мнения : 108
Местожителство : Бургас
|
Заглавие: Re: Емилия Чет Юни 11, 2009 9:15 am |
|
|
Здравейте! Искам да споделя поредното си разочарование от българските лекари или поне частта от тях, които разбират много по малко медицина от нас болните с хронични болести... Пиша този пост до всички сегашни и бъдещи съфорумци, до болните от Лупус и техните семейства. Имам един съвет към вас търсете си приятели лекари и то такива които си разбират от работата. БЕЗ ТЯХ СТЕ ЗАГУБЕНИ!!! Зная всички вие обикаляте ежедневно по болници, а дали има смисъл от това, щом ви посрещнат дежурни лекари с минимални познания и самочувствие което им позволява изписването на лекарства от които не се нуждаете или лични лекари , които не само не са запознати със спецификата на заболяването ви, но и питат Вас за това какво изследване да ви пуснат и ви отпращат с 40 градуса температура защото нямат талони или направления с които да ви пратят при "специалисти"/или просто си ги запазват за по-спешни случеи/.Лекуваха ме за болна жлъчка, последвано от камъни в бъбреците, но не изчах да видя следващата си измислена диагноза и сама реших да си "изпиша" антибиотик с риска да се обрина. Господ ми прати приятел и добър професионалист които се зае със проблема ми.Но не мина време отново се сблъсках с друг некадърник отказващ да види в ясно изразената ренгенова снимка и мнение на друг лекар пневмонията.След 3-4 регенови снимки и изричното предупреждение че имам тежко хронично заболяване той насила се подписа под диагнозата пневмония./и сега захранвам ел.крушки у дома/ И въпреки разочарованието от всички тези "лекари" и нервите потрошени по болници благодаря на професионалните съвети, напътствия и най-вече точно и качествено диагностициране на Д-р Петров от отделение Нефрология гр.Бургас и помоща на медицинския персонал там. Дай Боже поне 50% от лекарите да си разбираха от работата както той! Въпреки че съм песимист вярвам че и вие приятели със сходни на мен проблеми и всички други които в един момент ще се нуждаете от мед. помощ ще попаднете на тези 50% лекари и ще ви се поставят навременно диагнози за да се започне ефективно лечение. |
|